MASSATGE ESPORTIU


Què és el massatge terapèutic o esportiu?

El massatge terapèutic o esportiu, consisteix en una sèrie de tècniques i seqüències  manuals dirigides al teixit muscular, per augmentar el flux sanguini, que és fonamental per a la recuperació, ja que incrementa el llindar del moviment i la força dels músculs lesionats, així accelera els progressos en la força muscular.

El massatge és molt antic, ja que hi ha referències de la medicina xinesa que daten de l'any 2598 adC.


Per a què serveix el massatge esportiu?


Les lesions per abús són una realitat. El massatge esportiu regular restitueix  la longitud i l’elasticitat dels músculs que es tornen rígids i tensos amb l’esgotament físic. Els microesquinçaments  causats en els músculs pels entrenaments, es curen més ràpidament perquè el massatge estimula la circulació de la sang i de les substàncies nutritives, i permeten al cos adaptar-se millor a un alt rendiment.

És un conjunt de tècniques i seqüències manuals que detecten zones de tensió que es recuperen abans que apareguin possibles lesions doloroses.

El massatge ajuda a la completa recuperació del teixit, i sovint fa que se superin els límits anteriors i s’adapti a un nou nivell d’esforç  que permetrà  entrenaments d’intensitat creixent i conduirà a un alt rendiment esportiu.

El massatge és una manera excel·lent  i directa d’augmentar l’autoconeixement del cos i dels seus límits, i també d’alentir l’envelliment cel·lular (per excés de radicals lliures) a causa d’un excés d’exercici físic.