PEELING FACIAL

 

¿Què és el peeling?

 

La paraula “peeling” significa descamació o exfoliació i consisteix en la utilizació de substàncies químiques sobre la pell per renovar les seves capes i poder així eliminar imperfeccions i afavorir un color uniforme.

 

El peeling aconsegueix una disminució de les arrugues, una pell rejovenida  i ben hidratada, amb una secreció correcta de greix i una bona consistència i lluminositat.

 

Normalment s’utilitzen diferents àcids (glicòlic, salicílic, mandèlic, resorcina, tricloracètic, fenol, etc.) en funció dels resultats que es busquin, del tipus de pell, de l’estat cutani, de l’edat i de l’historial clínic.

 

Els peelings s’utilitzen per corregir arrugues fines, mitges o profundes, per tractar l’acnè (actiu, lleu o moderat) i les seves seqüeles, el fotoenvejeciment, l’envejeciment cutani,  la pell fina i rugosa, la pell amb greix, les taques cutànies, les queratosis actíniques, etc... TRACTAMENT  

 

Es aconsellable deixar d’utilitzar cremes que continguin àcid retinoic o d’altres  irritants almenys 3 dies abans del peeling facial.

 

Previ a qualsevol tipus de peeling es deu realitzar un des engreixament i neteja profunda de la pell. Després s’aplica la quantitat necessària de l’àcid indicat. Es deixa actuar durant el temps precís. Notarà una sensació de picor o cremadora. Acabat el temps necessari es neutralitza l’àcid i la sensació de picor anirà desapareixent a la vegada que s’aplica una mascareta hidratant.

RESULTATS

 

Segons la substancia química utilitzada en el peeling, s’obtindran diferents graus d‘exfoliació. En el cas del acnè, la milloria es perceptible a partir de la primera sessió, però poden ser necessàries unes sis sessions.

 

En les taques cutànies, solen ser necessàries entre 6 i 12 sessions de peelings despigmentants i els resultats es comencen a notar a partir de la tercera o quarta sessió.

 

En el tractament per pal·liar el envelliment cutani, es solen efectuar unes cinc sessions de peeling que després es complementen amb altres tècniques com el làser, farcit de les arrugues, tractament de las arrugues d’expressió, etc. i els resultats poden veure’s després de les primeres sessions.

 

Els efectes del peeling facial son bastant duradors encara que es recomana fer sessions recordatòries.